Clubavond - Elke 2e woensdag van de maand - 19:30 - 22:00

Elke 2e woensdagavond van de maand hebben we een clubavond. Tijdens deze avond is iedereen (leden en niet leden) welkom om langs te komen in ons clubhuis voor een gezellige avond.

 

 

Parawedstrijd - 12 Mei 2019 - 10:00 - 17:00

Nationale wedstrijd parachutespringen! Tijdens de wedstrijd kan er niet vrij gevlogen worden. Publiek is van harte welkom!

Na de wedstrijd mag er weer vrij gevlogen worden. 

 

 

Open dag - Donderdag 30 mei 2018 (Hemelvaartsdag) - 12:00 - 16:00

Ook in 2018 houdt Luchtvaart club Emmeloord haar jaarlijkse open dag. Op deze dag zullen de leden alles uit de kast halen om aan het publiek te demonstreren wat hun hobby allemaal inhoudt. Naast verschillende shows en demonstraties zullen er zo veel mogelijk bijzondere vliegtuigen en helikopters te bezichtigen zijn. Tevens zijn er genoeg leden aanwezig om informatie te geven en vragen van de bezoekers te beantwoorden. Iedereen is welkom!    

 

 

 NK Dronerace - Datum nog vast te stellen

Ook dit jaar is het zover, het NK Dronerace komt weer naar Emmeloord!

Op deze dag zal de 6e officiële ranking gevlogen worden waarbij er punten worden verdiend voor het Nederland Kampioenschap. De onderlinge verschillen zijn klein, dus het belooft weer een spannende strijd te worden!

Droneracen is een gloednieuwe en spectaculaire sport waarbij de deelnemers met hun racedrone zo snel mogelijk een parcours moeten afleggen. Dit doen ze dmv een kleine camera op de drone en een videobril waarmee ze live zien wat de drone ook ziet. De drones zijn super licht en extreem snel en wendbaar. Op deze manier kunnen er halsbrekende toeren uitgehaald worden met snelheden van ruim boven de 100km/u! In combinatie met een uitdagend parcours, zorgt dit ervoro dat de deelnemers het onderste uit de kan moeten halen om de concurrentie voor te blijven!

Het is deze dag o.a. mogelijk om live mee te kijken met de piloten en echt te beleven wat zij zien!

De toegang is gratis, parkeren kan vlakbij het veld op de parkeerplaats van het Concern voor Werk.

Tijdens de wedstrijd kan er niet vrij gevlogen worden.

 

  

Fly inn (ovb) - Datum nog vast te stellen

Luchtvaart Club Emmeloord organiseert speciaal voor belangstellenden gratis vlieglessen. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kun je zelf een paar rondjes vliegen om te ervaren wat de modelvliegsport inhoudt!